2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Cursus Babyplay

Baby's komen afhankelijk en nieuwsgierig de wereld in. Wij als volwassenen en hun verzorgers begeleiden hen naar een zelfstandig en gelukkig leven. BabyPlay is bedoeld om je baby nog beter te leren kennen en in te kunnen springen in zijn/haar behoeftes. Dit doen we door naar de baby te leren kijken en te weten wat de volgende ontwikkelingstap of fase is. Vanuit verschillende visies worden er tips gedeeld om zo je eigen visie op het ouderschap te vormen. 

De cursus bestaat uit 6 lessen, 3 lessen massage en 3 lessen spelen met je baby. Na 2 lessen is er elke keer een week geen les. De opbouw van de cursus is altijd hetzelfde maar de inhoud zal aangepast worden aan de leeftijd van de deelnemende baby's en de behoefte van de ouders.

We starten met een kwartier spelen en ontmoeten, zowel ouders als baby's. Vervolgens besteden we een half uur aan de kernactiviteit en sluiten we de les af met nogmaals een speel- en ontspanmoment met wat te drinken voor ouder en baby. 

Praktische informatie

  • Locatie: Meibloem 46, Opmeer
  • Data en tijd: bij voldoende aanmeldingen volgt meer informatie
  • De cursus kost €65,-.
Inschrijfformulier


Cursusinhoud

Les 1 t/m 3 Masseren van je baby

In 3 lessen leer je je baby masseren volgens de Shantala massage techniek. Je kunt verschillende massageolie proberen en aan het einde van de eerste les krijg je de techniek op papier mee naar huis om thuis nog meer te masseren. 

Tijdens het masseren doen we ook wat speciale yoga bewegingen met de baby die kunnen helpen bij darmkrampje of andere lichamelijke ongemakken. Door zelf de massage te geven aan je baby ervaar je de reactie van je baby en voel je hoeveel druk je kunt leggen op de huid. 

Les 4 t/m 6 Spelen met je baby

Je baby kan al vanaf de geboorte spelen. Dat spel zit hem al in het verkennen van het eigen lichaam, de omgeving en gezichten. Tijdens de lessen krijg je tips om het spelen te stimuleren en zijn er materialen om mee te spelen.  De tips en materialen zijn aangepast aan de leeftijd van de deelnemende baby’s en hun volgende ontwikkelingsfase. Hierdoor kun je altijd thuis ermee verder gaan.

In de lessen laten we zien hoe je je kind kunt stimuleren om tot de volgende stap in zijn ontwikkeling te komen. Je krijgt een overzicht van de ontwikkelingsfases en daarbij passend speelgoed en activiteiten.