2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Mini Sportief - Sinds 2013 een sportclub voor kleuters

Gedurende een sportseizoen Mini Sportief maken kleuters kennis met 5 verschillende sporten. Mini Sportief kent een cyclus van 2 sportseizoenen, waarbij de sporten van het 2e jaar motorisch gezien wat meer van de kinderen vraagt dan in het 1e jaar. In 2 jaar komen dus  10 verschillende sporten aan bod.

Deelname aan Mini Sportief helpt jou en je kind in het maken van een eerste sportkeuze, die uitgaat van het plezier en het talent (ongeacht het niveau van dat talent). Je kind wordt bij Mini Sportief in de motorische ontwikkeling veelzijdig gestimuleerd en sociaal gezien uitgedaagd. Dat levert een belangrijke bijdrage aan de algehele ontwikkeling. 

Alle informatie in het kort

 • Per seizoen: 5 sporten en 5 lessen per sport.
 • Les van 45-60 minuten.
 • Les op zaterdagochtend, tijdstip varieert (in principe tussen 09-12 uur).
 • Elke sport is op een andere locatie met een andere docent.
 • Tijdens het seizoen is Jos de vaste begeleider.
 • Kosten: € 145 per seizoen. Dat is inclusief een sportshirt.
 • Tussentijds stoppen is na overleg mogelijk indien je kind geen plezier beleeft aan de activiteiten. Resterende deelnemersbijdrage wordt dan geretourneerd.

Het voorlopige programma 2022-2023 (onder voorbehoud). Dit jaar 1 groep!

 • Turnen (blok 1, bevestigd): 17, 24 sept, 1, 8 en 22 okt, 09.00-10.00 uur, Victor Gymsport, locatie: Gymsport Lokaal Gemeente Koggenland, Van Wassenaerstraat 13, Obdam
 • Volleybal (blok 2, bevestigd): 29 okt, 5, 12, 19, 26 nov, 09.00-10.00 uur, Volleybalvereniging Reflection, locatie: Gymzaal Hoogwoud, Burgemeester Heijmanstraat 6, Hoogwoud
 • Handbal (blok 3, bevestigd): 21, 28 jan, 4, 11, 18 feb, 09.00-10.00 uur, Handbalvereniging Meteoor, locatie: Gymzaal Hoogwoud, Burgemeester Heijmanstraat 6, Hoogwoud
 • Tennis (blok 4, bevestigd): 4, 11, 18, 25 mrt, 1 apr, tijd nader, Tennisvereniging Hoog Op en Baars Tennisschool, locatie: sportcomplex TV Hoog Op, Pade 1, Opmeer (sport- en recreatieterrein De Weijver)
 • Hockey (blok 5): 8, 15 apr, 6, 13 mei, 09.30-10.30 uur, HC Spire, locatie: sportcomplex HC Spire, De Weijver 7, Hoogwoud
 • Seizoensafsluiting, 3 juni, Ninja Academie, 10.00-12.00 uur, locatie: Natuurspeeltuin De Weijver.

(Mini Sportief is vol. Inschrijven is daarom niet meer mogelijk) 

 


REACTIES DEELNEMERS

"Geen minuut getwijfeld of we onze zoon ook voor het tweede seizoen aan zouden melden. Doordat hij samen met z'n vaste, vertrouwde groepje met veel verschillende sporten en manieren van bewegen kennismaakt krijgen we een goed beeld van wat hij écht leuk vindt. Onze andere twee kinderen gaan zéker ook meedoen zodra ze 4 jaar zijn!"

"Onze zoon vond het leuk om mee te doen met Mini Sportief, na elke les een blij kereltje mee naar huis. Alle sporten zijn goed bevallen, de kinderen die meededen waren leuk en de begeleiding was ook goed voor elkaar. Heel fijn om te zien hoe de kinderen worden begeleid door jullie (Jos en Demi). Met veel geduld en begrip worden de kinderen die het spannend vinden gestimuleerd om mee te doen. Als ouder zijnde maakt dat juist dat je je kind makkelijker los kan laten en nieuwe dingen kan laten ervaren."

“Op één staat, dat onze zoon altijd met veel plezier heen ging. Een groot verdienste is dat jullie hem steeds gemotiveerd kregen om mee te doen. Vreemde ogen dwingen en dat geldt ook voor onze zoon. Hij heeft alle sporten leuk ervaren en vindt het jammer dat hij net zijn laatste les heeft gehad. Wij zijn jullie dankbaar, dat je dit organiseert.

Organisatie, vlekkeloos. Duidelijke communicatie van je, je was altijd op tijd. Er waren altijd trainers, nooit te laat, altijd op tijd. En je had een aantal goede trainers ingeschakeld. Of het nou bij het hockey, handbal, schaatsen of volleybal was of de bootcamp, stuk voor stuk waren het enthousiaste trainers.

Je betrekt ook de minder goden erbij en stimuleert hem. Dat was voor ons een belangrijke reden om aan te melden, en gelukkig is dat uitgekomen.”

“Sport vinden wij belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Lichaamsbeweging is natuurlijk gezond en het draagt bij aan de motoriek. Maar er komt ook een stukje sportiviteit bij kijken en omgaan met winst en verlies. Maar wat ook belangrijk is, is het sociaal leren omgaan met andere kinderen. Sporten zorgt in het leven vaak voor nieuwe contacten.

Onze dochter geniet van de lessen Mini Sportief en heeft ook met veel plezier deelgenomen aan de peuterdanslessen. “Het is zaterdag, dan mag ik sporten”. “Waarom is er in de vakantie geen sport?”. De balsporten vind zij interessant, omdat papa op voetbal zit en papa en mama op tennis. Dus dat is wel heel stoer als je dat dan ook mag ;-)”

“Wat ons betreft zijn wij als ouders erg blij dat Mini Sportief bestaat. Wij zochten al een tijdje iets voor onze dochter, want het was duidelijk vanaf een jonge leeftijd dat ze van beweging houdt. Wij waren erg blij toen wij over Peuterdans hoorden, want er was/is verder niets (bewegelijks) voor haar leeftijd in onze omgeving! Wij zijn het met jullie eens dat kinderen de mogelijkheid moeten hebben, en zo vroeg mogelijk, een actieve levensstijl aan te leren. Zeker in deze technische tijden! Bovendien krijgt ze de kans om allerlei soorten sporten uit te proberen, zodat ze straks een bewuste keuze kan maken waar ze lid van wil worden.

Onze dochter gaat iedere zaterdag met veel plezier heen en is er erg enthousiast over de sporten, de andere kinderen en jullie. Ze is erg teleurgesteld als ze niet mag gaan (blok beëindigd of vakantie)! Onze dochter heeft wat problemen in haar ontwikkeling en wij zijn er van overtuigd dat Peuterdans en Mini Sportief haar goed hebben geholpen.”

“Wij willen onze dochter voordat zij de leeftijd heeft voor zwemles of een vaste sport al kennis laten maken met sport in het algemeen, het samen sporten in een vaste groep met passende begeleiding en de verschillende vormen van sport. Daarnaast vinden we de stimulering in de motorische ontwikkeling belangrijk en zien we dat onze dochter vrijer en vaardiger hierin wordt. Ook krijgen we zo een beeld wat voor haar een geschikte sport is, als zij wat ouder is. Ze vindt het leuk om energiek bezig te zijn, op een speelse manier met leeftijdgenootjes.”

“Onze vierjarige zoon heeft met veel enthousiasme deelgenomen aan Mini Sportief. Jos zet zich volledig in om het de kinderen naar hun zin te maken en zorgt voor een goede afstemming en communicatie met de ouders. Het is mooi om te zien hoe “Mini Sportief” doorwerkt in de ontwikkeling van je kind! Aan het eind van de les gingen we als trotse ouder met een blije kleuter naar huis.”

“Het leuke van Mini Sportief is dat je kind met sporten kennis maakt, die je normaal zelf niet zou kiezen. Waar verrassende talenten van je kind naar voren komen. Naast het sporten zie je ook dat er een groepsproces zichtbaar is bij de kinderen (goed voor sociale ontwikkeling). Maar dat is bij reguliere sport natuurlijk ook. Verschil wel is dat de kinderen na vijf keer weer een andere sportleraar/ruimte hebben wat meer vraagt op sociaal vlak. Ik vind dat de kinderen op sportief en sociaal vlak zijn gegroeid!”

“Wij ervaren Mini Sportief als een leuke voorbereiding op het ‘echte’ sporten. Onze dochter en wij krijgen hiermee een beeld van wat ze wel en niet leuk vindt. Ze geniet van Mini Sportief en komt elke keer enthousiast terug.”

“Onze zoon heeft het afgelopen jaar genoten van vijf verschillende sporten, die hij zonder Mini Sportief nooit had leren kennen. Naast de kennismaking met sport heeft hij ook geleerd om samen met andere kinderen kleine opdrachten uit te voeren. We stonden er versteld van hoe snel hij dingen oppikt; binnen enkele weken had hij de basis beginselen van een sport onder de knie. Van bijna alle lessen zijn foto’s en filmpjes gemaakt, het was leuk om deze samen met onze zoon te bekijken waarbij hij dan met vol enthousiasme kon vertellen wat hij gedaan had.”