2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Babydans

 

Babydans betekent samen met je baby in een draagdoek of buikdrager dansen op hedendaagse muziek.

Waarom dansen met je baby?

Babydans is een moment om als ouder te bewegen zonder dat je je baby ergens naartoe hoeft te brengen. Er is aandacht voor de relatie met je baby, alleen al doordat je baby dicht tegen je aan zit. Baby’s genieten erg van het dichtbij de ouder zijn. Ze horen de hartslag en ademhaling en dat maakt ze rustig. Het heen en weer bewegen is een ook een fijne en herkenbare ervaring voor de baby’s.

De baby kan meedoen vanaf 3 maanden. Meedansen met een kind dat ouder is dan 1 jaar is, is ook mogelijk zolang het kind dat gedragen wordt het niet erg vindt.
Als moeder is het belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren. Advies vragen bij de verloskundige kan helpen. De bewegingen zullen niet heel groot zijn of belastend maar het is belangrijk om zelf te voelen wat wel of niet kan.
Heb je een dreumes erbij dan is die welkom zolang het niet ten koste gaat van de deelname aan de les. Er is speelgoed en zodra de muziek aangaat zal de dreumes ook mee willen doen.

Draagdoekconsulent 

In mijn babydanslessen maak ik gebruik van de expertise van anderen. De eerste 3 lessen zal er daarom een draagdoekconsulent aanwezig zijn om te helpen bij het binden van de doeken, uitleg te geven over de verschillende doeken en hoe je het beste je baby kunt ondersteunen. Zodra alle ouders gewend zijn aan de doeken zal de consulent alleen op aanvraag nog aanwezig zijn. De draagdoek consulent is Louise Broersma van Draagpunt.nl in Hoorn.

Het is mogelijk om bij de draagdoekconsulent een doek te huren zodat je die ook thuis kunt gebruiken tijdens de dansperiode.

Samen spelen

De les start altijd met een speelmoment. De baby’s mogen op de kleden, kussens of andere speciale plekjes spelen. Er zal aandacht zijn voor de rompontwikkeling door geschikt speelgoed aan te bieden waarmee je thuis ook kunt spelen met je baby. Voor elke fase van de motorische ontwikkeling is er weer ander speelgoed. Tijdens de vijfde les zal kinderfysiotherapeut Annebeth Ligthart van Paramee aanwezig zijn voor vragen of tips op het gebied van de motorische ontwikkeling van je baby.

Opbouw van de lessen

De eerste les staat voornamelijk in het teken van elkaar leren kennen, spelen met de baby en het leren knopen van de doeken. Er zal ongeveer 20 minuten gedanst worden, afhankelijk hoe de voorbereidingen gaan.
De volgende lessen zal het spelen elke keer 15 minuten in beslag nemen en zal er 45 minuten gedanst worden. De dansroutines zijn herhalend en er zal soms een nieuwe tussen zitten. Het dansniveau is niet hoog. Het gaat vooral om het bewegen en een mooi fijn uur met je baby hebben.

Voeden en verschonen

Tijdens de lessen is er een plekje om borstvoeding te geven of een magnetron om flesvoeding op te warmen. Er is een aankleedkussen voor het verschonen. We vragen wel om de luiers zelf mee te nemen naar huis aangezien wij geen speciale afvalbak daarvoor hebben.

Lesdata en kosten

We dansen 10 lessen. De kosten zijn € 80,-.