2NJOY SPORTS &  DANCE


Samen je kind helpen groeien
 

Peuterdans

Peuterdans kan gedaan worden vanaf 2,3 jaar tot 4 jaar. We dansen zonder ouders erbij. In 9 of 12 lessen neem ik de peuters mee in dansverhalen. Ouders mogen vanwege VOCID-19 niet blijven wachten in de hal. Mocht uw kind het wel nodig hebben dat u in de buurt bent, dan kunnen er 3 ouders in de gang wachten tijdens de les. Dit doen we in overleg.

We dansen in de danszaal op de Meibloem in Opmeer.

Het is niet mogelijk om een proefles te doen. Het is in 1 les niet duidelijk te zien of een peuter het leuk vindt. Daar is tijd voor nodig. Mocht het na 3 lessen nog niet gaan dan is er de mogelijkheid om te stoppen en krijg je de rest van het lesgeld retour.

Bijdrage aan taal- en rekenontwikkeling

Kinderen ontwikkelen in de leeftijd vanaf 2 jaar  de taal en daarmee ook het denken. Het is bewezen dat dansen en samen verhalen verzinnen bijdraagt aan de bevordering van de taal- en rekenontwikkeling bij zeer jonge kinderen.

Onderdelen tijdens de les

Een aantal belangrijke onderdelen tijdens de les:

  • De kinderen ontdekken hun eigen lichaam en leren door herhalingen nieuwe bewegingen.
  • Tijdens de lessen worden woorden aangeboden die bijdragen aan het vergroten van de woordenschat om zo taalachterstand deels tegen te gaan.
  • De opbouw van de lessen is grotendeels hetzelfde. Dat brengt rust en veiligheid bij peuters. Er is afwisseling in actie en rust.
  • Vanuit de eigen fantasie van de docent en die van de kinderen worden er in de reeks lessen verhalend bewogen op instrumentale muziek. De peuters ervaren het verhaal zelf door woord, beweging en muziek.

Lesdata en kosten

We dansen 9 lessen per blok. Een blok kost €45-.  Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Er worden bij genoeg aanmeldingen twee groepen gevormd.

9:45-10:45 u. inclusief inloop van 15 min. 

11:00-12:00 u. inclusief inloop van 15 min. 

Vanwege de corona maatregelen ben ik genoodzaakt tussen de lessen een extra kwartier in te roosteren zodat het niet te druk is in het gebouw.

Seizoen 2020-2021

Geen dansen tot nader bericht

Helaas is het nu niet toegestaan om te dansen met de kinderen. Zodra het weer kan zullen de data op de site verschijnen. Aanmelden voor dit seizoen kan wel via het formulier maar is onder voorbehoud.