2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Het team

April 2012 hebben wij, Jos & Tamara, 2NJOY SPORTS & DANCE opgericht. De eerste zes jaar zijn we actief geweest met Peuterdans en sport voor kleuters (Mini Sportief). Vanaf 2018 is het aanbod verder uitgebreid om nog beter in te kunnen spelen op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0-12 jaar. Ook is ons team gegroeid. Onze dochters Demi en Sienna hebben uiteraard eerst aan de activiteiten deelgenomen, maar assisteren ons nu ook. Jos Vlaar is onze nieuwe samenwerkingspartner en verzorgt de Multi Sportief lessen. Daarbij wordt hij geassisteerd door Dave Jonker.

Graag stellen wij ons aan u voor.

Tamara - Dans 0-4 jaar

Ik heb als kind en tiener altijd gedanst en door mijn werk als kleuterleerkracht sprak het jonge kind mij al aan. Na een cursus peuterdans bij DingJan in Rotterdam ben ik in 2012 gestart met Peuterdans. Ik begon mijn eerste groep in de Weere en dat bleek een succes. Elk blok zat vol met zelfs een wachtlijst. Al snel besloot ik ook op de woensdagmiddag bij mij op school in Hoogwoud de kleutergymzaal te huren om ook daar een groep te starten. In de loop van de jaren is mijn locatie wat veranderd maar de animo zeker niet.

Sinds seizoen 2018-2019 ben ik na 13 jaar gestopt met het lesgeven in het onderwijs om me meer te kunnen richten op mijn liefde; dansles geven. Ik wilde al heel lang dreumesdans aanbieden en babydans/massage/play is een mooie aanvulling. Het fijne is dat ik mijn kennis en ervaring als moeder en kleuterleerkracht binnen 2NJOY SPORTS & DANCE een plek kan geven, onder andere via de cursus groeicoach. Maar ook tijdens de reguliere activiteiten kan ik daardoor inhoudelijk veel toevoegen. Sparren met de ouders/verzorgers over de ontwikkeling van hun kind vind ik ook erg leuk om te doen.

Al mijn lessen bereid ik goed voor. Bij de dreumes- en peuterdanslessen doe ik dit vanuit thema’s en voorleesboeken die ik verzamel. De verwondering bij jonge kinderen over voor ons normale zaken vind ik heel mooi om te zien. Ik ga daar ook volledig in mee door de wereld door hun ogen te zien. Elke les is een feestje en ik geniet met volle teugen. Mijn lijfspreuk is niet voor niets Dance like no one is watching.

Jos - Mini Sportief & algehele organisatie

Geboren en getogen  met een passie voor sport. Het heeft mij onwijs veel plezier gebracht en gemaakt tot wie ik ben. Ik geloof dan ook erg in de meerwaarde van sport.  Daarom dat ik samen met Tamara 2NJOY SPORTS & DANCE ben gestart. We zijn klein begonnen vanuit een eigen behoefte voor onze dochters. Langzaam groeit het tot iets heel moois, waarbij ik enerzijds Tamara wil laten schitteren met al haar kwaliteiten. Daarmee heeft zij kinderen zoveel te bieden; het is prachtig om haar les te zien geven. Anderzijds gaat het mij natuurlijk om de kinderen; hun het plezier van sport & bewegen meegeven en helpen in hun ontwikkeling. Er is geen grotere dankbare taak dan dat. 

 Waar Tamara haar kwaliteiten tot uiting komen in het lesgeven, liggen die bij mij vooral in het organiseren en verbinden. Twintig jaar heb ik als vrijwilliger bij mijn sportclub van alles gedaan. Het opzetten van het jeugd g-voetbal en ook het zelf trainen en begeleiden van een team was in die periode echt het mooiste wat ik heb gedaan. Qua werk ben ik eerst aan de slag gegaan bij twee sportmarketingbureaus. Daarna kwam ik bij Sportservice Noord-Holland terecht en tenslotte bij gemeente Opmeer als beleidsadviseur sport. Kortom, sport loopt als een rode draad door mijn leven. Daarom dat ik vanuit 2NJOY SPORTS & DANCE ook buiten onze eigen activiteiten inzetbaar ben; mijn kennis en ervaring zet ik graag in om andere organisaties of sportprofessionals te helpen. Samen brengen we de sport verder!

Naast het organisatorische deel van 2NJOY SPORTS & DANCE begeleid ik ook de kleuters, die aan Mini Sportief deelnemen. Net als Tamara beleef ik dat als een feestje. In dat ene uurtje per week bouw je een band met elk kind, probeer ik tijdens de les die veilige plek te zijn waar ze altijd op terug kunnen vallen en dat duwtje in de rug te geven als ze dat nodig hebben. De grootste beloning is het plezier en de lach op de gezichten. Mijn lijfspreuk is dan ook Doe je best & heb plezier.

Jos - Multi Sportief

Vanuit mijn vakgebied (gymleerkracht) ben ik mezelf de afgelopen jaren steeds meer gaan interesseren in de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Ik wil kinderen zo veelzijdig mogelijk in hun ontwikkeling prikkelen, stimuleren en motiveren om ze fitter, gezonder, creatiever en vitaler in het leven te doen staan. Daarmee is er minder kans op blessures en kunnen ze tot betere prestaties (t.o.v. zichzelf) komen. Op het juiste moment kwam 2NJOY SPORTS & DANCE op mijn pad. De visie van Jos en Tamara sluit goed aan hoe ik zelf in het leven sta en hoe ik graag kinderen wil meenemen op hun reis om met veel plezier en d.m.v. bewegen op vele vlakken te groeien. Samen zijn we aan de slag gegaan met Multi Sportief

Multi Sportief is geen sportactiviteit zoals we die kennen. Deelnemers gaan aan de slag met oefeningen en spelvormen vanuit vele sporten en op verschillende sportlocaties (binnen en buiten). Het lichaam werkt als één geheel. Dus veelzijdig oefenen zorgt voor meer atletisch vermogen, een betere lichaamsaansturing en betere balans dan eenzijdige sportactiviteiten. Multi Sportief geeft ook inzichten over het oefenen van veelzijdige activiteiten en de voordelen op langer termijn. Dit doen we door erover uit te leggen, door vooral te doen en er gewoontes van te maken. De mindset is daarbij een belangrijk onderdeel waar de kinderen mee aan de slag gaan. De kinderen leren om te gaan met het treden ‘uit de comfortzone’ en dat de ontwikkeling en opgedane ervaring belangrijker zijn dan het korte termijn resultaat. We stimuleren daarmee de wil om te groeien, te ontwikkelen en daar de positieve de kracht van in te zien. Mijn lijfspreuk is dan ook: Win-win geeft plezier en zin.

Dave - Assistentie Multi Sportief

Mijn broertje Jens deed mee met Mini Sportief en in 2021 heb ik een paar keer meegeholpen. Dat was erg leuk om te doen; ik vond het leuk om kinderen te helpen om een sport te vinden die bij ze past. Komend jaar help ik mee met Multi Sportief. Het is een mooie uitdaging om de wat oudere kinderen te helpen. Ik heb er zin in!