2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Jos & Tamara

April 2012 hebben wij 2NJOYSPORTS opgericht. De eerste zes jaar zijn we actief geweest met Peuterdans en sport voor kleuters (Mini Sportief). Vanaf 2018 is het aanbod verder uitgebreid om nog beter in te kunnen spelen op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd 0-12 jaar. Graag stellen wij ons aan u voor.

Tamara

Ik heb als kind en tiener altijd gedanst en door mijn werk als kleuterleerkracht sprak het jonge kind mij al aan. Na een cursus peuterdans bij DingJan in Rotterdam ben ik in 2012 gestart met Peuterdans. Ik begon mijn eerste groep in de Weere en dat bleek een succes. Elk blok zat vol met zelfs een wachtlijst. Al snel besloot ik ook op de woensdagmiddag bij mij op school in Hoogwoud de kleutergymzaal te huren om ook daar een groep te starten. In de loop van de jaren is mijn locatie wat veranderd maar de animo zeker niet.

Sinds seizoen 2018-2019 ben ik na 13 jaar gestopt met het lesgeven in het onderwijs om me meer te kunnen richten op mijn liefde; dansles geven. Ik wilde al heel lang dreumesdans aanbieden en babydans/massage/play is een mooie aanvulling. Het fijne is dat ik mijn kennis en ervaring als moeder en kleuterleerkracht binnen 2NJOYSPORTS een plek kan geven, onder andere via de cursus groeicoach. Maar ook tijdens de reguliere activiteiten kan ik daardoor inhoudelijk veel toevoegen. Sparren met de ouders/verzorgers over de ontwikkeling van hun kind vind ik ook erg leuk om te doen.

Al mijn lessen bereid ik goed voor. Bij de dreumes- en peuterdanslessen doe ik dit vanuit thema’s en voorleesboeken die ik verzamel. De verwondering bij jonge kinderen over voor ons normale zaken vind ik heel mooi om te zien. Ik ga daar ook volledig in mee door de wereld door hun ogen te zien. Elke les is een feestje en ik geniet met volle teugen. Mijn lijfspreuk is niet voor niets Dance like no one is watching.

Jos

Geboren en getogen  met een passie voor sport. Het heeft mij onwijs veel plezier gebracht en gemaakt tot wie ik ben. Ik geloof dan ook erg in de meerwaarde van sport.  Daarom dat ik samen met Tamara 2NJOYSPORTS ben gestart. We zijn klein begonnen vanuit een eigen behoefte voor onze dochters. Langzaam groeit het tot iets heel moois, waarbij ik enerzijds Tamara wil laten schitteren met al haar kwaliteiten. Daarmee heeft zij kinderen zoveel te bieden; het is prachtig om haar les te zien geven. Anderzijds gaat het mij natuurlijk om de kinderen; hun het plezier van sport & bewegen meegeven en helpen in hun ontwikkeling. Er is geen grotere dankbare taak dan dat. 

 Waar Tamara haar kwaliteiten tot uiting komen in het lesgeven, liggen die bij mij vooral in het organiseren en verbinden. Twintig jaar heb ik als vrijwilliger bij mijn sportclub van alles gedaan. Het opzetten van het jeugd g-voetbal en ook het zelf trainen en begeleiden van een team was in die periode echt het mooiste wat ik heb gedaan. Qua werk ben ik eerst aan de slag gegaan bij twee sportmarketingbureaus. Daarna kwam ik bij Sportservice Noord-Holland terecht en tenslotte bij gemeente Opmeer als beleidsadviseur sport. Kortom, sport loopt als een rode draad door mijn leven. Daarom dat ik vanuit 2NJOY SPORTS & DANCE ook buiten onze eigen activiteiten inzetbaar ben; mijn kennis en ervaring zet ik graag in om andere organisaties of sportprofessionals te helpen. Samen brengen we de sport verder!

Naast het organisatorische deel van 2NJOYSPORTS begeleid ik ook de kleuters, die aan Mini Sportief deelnemen. Net als Tamara beleef ik dat als een feestje. In dat ene uurtje per week bouw je een band met elk kind, probeer ik tijdens de les die veilige plek te zijn waar ze altijd op terug kunnen vallen en dat duwtje in de rug te geven als ze dat nodig hebben. De grootste beloning is het plezier en de lach op de gezichten. Mijn lijfspreuk is dan ook Doe je best & heb plezier.