2NJOY SPORTS &  DANCE

Samen je kind helpen groeien
 

Babymassage

Zelf leren masseren van je baby kan heel gemakkelijk thuis. Tijdens 3 sessies leer ik je de technieken voor het masseren, gaan we samen spelen met je baby en geef ik tips of uitleg bij de ontwikkeling van je baby. Babymassage kan al vanaf week 1 mits er geen medische indicaties zijn. Babymassage zorgt voor meer hechting tussen ouder en kind, geeft het kind een gevoel van geborgenheid en kan helpen bij bijvoorbeeld darmkrampjes.

De massagelessen worden thuis gegeven en ik neem de vereiste veiligheidsmaatregelen omtrent COVID-19.

De babymassage kan geleerd worden in 3 sessies van 1,5 uur. Datum en tijd gaan in overleg met de ouder.

Mijn werkgebied is West Friesland.

Kosten Babymassage: €85,- (incl. massageolie) Aanmelden kan via het intakeformulier onderaan de pagina.

Het is ook mogelijk om de sessie met nog een andere ouder en baby te volgen. De kosten zijn dan € 75,- per baby.

Waarom babymassage geven aan je baby?

Babymassage is een natuurlijke manier om contact te maken met je baby. Aanraking is de meest efficiënte manier om jouw liefde voor je kindje te tonen. Deze ‘taal’ zal de baby intuïtief haarfijn begrijpen. Door massage biedt je vertrouwen, geborgenheid, eigenwaarde en het zorgt voor een groot gevoel van geborgenheid. Baby’s die gemasseerd worden zijn zich beter bewust van hun eigen lichaam. Door aanraking ontdekken ze verschillende delen van hun lichaam. De tastzintuig in de huid wordt ook ontwikkeld. Een massage werkt niet alleen op de huid, maar heeft via de huid invloed op alle andere lichaamssystemen. Het kan bijvoorbeeld de spijsvertering verbeteren, de ademhalingssystemen verbeteren en de werking van nieren bevorderen. 

Inhoud lessen   

We starten met een kennismaking en samen spelen met de baby. Ik geef tips waar nodig om je baby te stimuleren tot de volgende motorische ontwikkeling. Daarna gaan we masseren. We bouwen de duur van de massage rustig aan op. Tijdens het masseren doen we ook wat speciale yoga bewegingen met de baby die kunnen helpen bij darmkrampje of andere lichamelijke ongemakken. Ik heb altijd een pop mee waar ik de massage op voor doe. Door zelf de massage te geven aan je baby ervaar je de reactie van je baby en voel je hoeveel druk je kunt leggen op de huid. 

Cadeaubon Babymassage

Je kunt een les babymassage als kraamcadeau geven. Ik kom dan 1,5 uur bij de ouders om de basis van het masseren uit te leggen. De ouders ontvangen schriftelijk de massagetechnieken. De kosten voor een cadeaubon zijn €30,-. Via het contactformulier kun je hem bij me bestellen.